• 0

Roza&Rüzgar Tuzakta

Written by Sense of Time on . Posted in Feed the Sense, Subversives, The Passenger

 

Titel_tr_verkleinert1-723x1024 Kopie

 

Roza & Rüzgar, Avrupa’yı ve Ortadoğu’yu birbirine bağlayan fantastik bir yolculuk hakkında bir grafik romandır.  Hikaye, sanatçı Sincabın Türkiye’ye, Kuzey Irak’a ve Suriye’ye yaptıkları çeşitli yolculuklarından ilham alıyor. 

Gerçeklikten izlenimleri kurgusal öykü ile kaynaşıyor. Kişisel algı kurgusal yöntemlerle bizi çoğu fantastic ama bazı açıdan gerçeği yansıtan hikayeler sunuyor.

Birinci bölümünde, İnsan Hakları aktivist Roza, mülteci krizinden dolayı Köln’den Erbil’e gidiyor. Bir kampı ziyaret ediyor ve belirli birini arıyor. Gizemli bir kadın onu sihirli bir iksir ile Ankara Kedisi olarak Rakka’ya nakletmektedir. Roza, gelişi sırasında kedi Rüzgar ile karşılaşıyor, ancak merhametsiz kız kardeş tugayı tarafından yakalanıyor. Tugayı’nın kadınları onu merkezlerinde bir hamam’a kapatıyorlar.  Roza birkaç onunla birlikte hapsedilen kediler tarafından bulunduğu Hamam Tugayın işkence merkezlerinden bir tanesi olduğunu öğreniyor.

Bu arada Rüzgar karargaha ulaşır ve gizli bir tünel yoluyla binaya girer. Mutfakta Çinli arkadaşı Chan’ı arıyor. Chan orada aşçı olarak çalışıyor.  Chan ve Rüzgar, karargahın içinden acımasız tugay’a karşı bir direniş düzenlemeyi planlıyorlar. Roza bu planda önemli bir rol oynayacaktır.

Roza&Rüzgar sanatçı Sincabın Ortadoğu’da çektiği Videyo ve Fotograflardan oluşturulan, grafik uygulamarları ve el işi birleştirerek ürettiği Grafik Romanıdır. Gündelik siyaseti, “Doğu” ve “Batı” kavramı sorgulayan fantastik bir kurgusal.

 

 

Roman devam edecek. Roza’nın kimi aradığını ve nedenini öğreneceğiz. Rüzgar ile Roza iki tane kedi yoldaştır çılgınca dolaşan bir dünyanın eşiğinde.

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Sense of Time

Sense of Time is the first interactive module of the Cultural Internet Platform InEnArt.

Contact us

  • InEnArt
    Molla Çelebi Çesme Çikmazi 1/3
    34427 Istanbul/Turkey
  • + 90 - 212 - 292 41 34